Telefoontrainingen

Effectief telefoneren:
Je doelstellingen bereiken aan de telefoon zonder klantgerichtheid uit het oog te verliezen. Trainingen effectief telefoneren kunnen gericht zijn op telefonisten, maar ook op secretariaatmedewerkers, commercieel medewerkers maar ook op mensen in de buitendienst of in een managementfunctie. Veel mensen denken dat effectief telefoneren niet kan op een klantvriendelijke en klantgerichte manier. Wij leren mensen om klanten snel en efficiŽnt te woord te staan, maar dit op een vriendelijke manier en ook op een probleemoplossende wijze. Uiteindelijk leidt het vriendelijk oplossen van problemen tot tot bijzonder effectieve communicatie.

Commercieel telefoneren:
Twee mogelijkheden of combinatie van mogelijkheden:

Klantgericht telefoneren:
Behoeften en wensen van klanten staan hierbij centraal. Meestal gaat het om inkomende gesprekken. Deelnemers wordt geleerd om behoeften en wensen van huidige klanten te filtreren en hierop in te spelen. Ook achtergronden van klachten worden uitgezocht. Meestal zijn deze trainingen gericht op binnendienstmedewerkers in een commerciŽle functie of klantenservice (helpdesk). Het stellen van de juiste vragen staat in deze trainingen centraal. Indien je gebruik maakt van de juiste trechter kom je samen met de relatie sneller tot de kern van de wens of probleem. Jij of je collega kunnen de wens invullen of het probleem zo effectief mogelijk oplossen.

Manier van werken bij telefoontrainingen:
Bij elke telefoontraining staat "learning by doing" centraal. Dat wil zeggen dat zo'n 60 tot 70% van de trainingstijd wordt besteed aan het voeren van telefoongesprekken. De opdrachten worden op maat gemaakt voor elke organisatie. Elke telefoongesprek wordt opgenomen en met de groep teruggeluisterd. Het wordt direct duidelijk wat er een deelnemer moet wijzigen in zijn telefoongesprek.